Facebook
Elw en opstellingenwerkcursus

Opstellingenwerk


De methode "systemisch" werk, komt uit Duitsland en is ontwikkeld door Bert  Hellinger (1925)
Hij is de grondlegger van familieopstellingen. En van daaruit ontstond de methodiek der organisatieopstellingen door Gunthard Weber ontwikkeld. Verder hebben o.a. Franz Ruppert en Stephan Hausner binnen het opstellingenwerk ziektebeelden en trauma’s verder uitgewerkt.

De 3 wetmatigheden of universele wetten die in elk systeem belangrijk zijn:
  • Iedereen heeft evenveel recht op een plek in het systeem.
  • Ieder systeem kent een rangorde.
  • Ieder systeem zoekt naar een balans van geven en nemen.
Op deze wetmatigheden is het werk en de visie van Bert Hellinger gebaseerd. Als één van deze wetten niet geëerd worden raken in een systeem de verhoudingen verstoord. Dit noemen we een verstrikking. Door middel van een opstelling, ruimtelijk neerzetten van de elementen die nodig zijn voor een vraag, met behulp van voorwerpen of representanten, kan inzicht(en) geven. Hierdoor kan er weer een zekere balans ontstaan. Opstellingen zijn bevestigend, herkenbaar, confronterend en helend.

Thema’s

  • Ogenschijnlijk onoplosbare problemen in het gezin van herkomst of het huidige systeem
  • Vragen over werksituaties
  • Vragen over relaties
  • Gevolgen van trauma’s
  • Ziektes

Mogelijkheden

Indien je met gesprekken of therapie niet verder komt en je wilt met je onopgeloste vragen via de methodiek van het Systemisch werk/ Opstellingen kijken, neem dan telefonisch contact op met Magda Leenen-Nelissen. Zij werkt individueel, in groep of met opstellingen met paarden.

Ervaring

Magda Leenen-Nelissen heeft de 1ste Organisatieopstellingenopleiding gevolgd bij het Bert Hellingerinstituut te Groningen en is oa. geschoold in Organisatieopstellingen door Gunthard Weber. Ze heeft supervisie gehad bij Bert Hellinger op Familieopstellingen en Partnerrelaties en verder geschoold door vele bekende andere docenten in alle  soorten/variaties van Opstellingen.