Facebook
t malscheland centrum Geldermalsen

Meditatie


meditatieMeditatie leert je om met je aandacht in het moment te zijn. In het hier en nu. Daardoor voel je wat je nodig hebt en kun je dat ook beter realiseren. Meditatie helpt je om dichter bij jezelf te komen. Je wordt een getuige van jezelf, je observeert jezelf en accepteert jezelf zoals je bent. Het leert je ook je momenten van rust te nemen in ons vaak drukke en gestreste leven.
Daardoor breng je (meer) evenwicht tussen de gebieden van ontspanning en activiteit.

In onze meerdaagse cursussen emotioneel lichaamswerk en tantra maak je daarom ook kennis met meditaties of gedeeltes daarvan. Meestal zullen dit de zogenoemde “actieve” meditaties zijn, waarbij je in het actieve gedeelte eventuele onrust of spanningen van je af kunt laten glijden. Daardoor ben je beter voorbereid om in het stille gedeelte je aandacht in het hier en nu te houden.

Meditaties die wij gebruiken zijn o.a. de Kundalini, de Nataraj, de 4 Windstreken, de Lachmeditatie, Nadabrahma, Dynalini.

Als je eens een dag lang bezig wilt zijn met meditatie kom dan naar onze “meditatiedag”. Op zo’n dag maak je kennis met een aantal verschillende meditaties. Na iedere meditatie is er even tijd om je ervaring te delen. Als je je meer wilt verdiepen in meditatie is het goed om een meditatie te vinden die bij je past en waar je je prettig bij voelt. En om die dan een tijdlang te doen alvorens over te gaan naar een andere meditatie. Om deze keuze te maken zijn onze meditatiedagen ook bijzonder geschikt.

De meditatiedagen beginnen om 10.00u en eindigen om 17.00u. Tussendoor is een lunchpauze van 1 uur.