Facebook
relatiesessies

Relatiesessies- Relatiedag: 'De kunst van het relateren'.


In je relatie wordt je een spiegel voorgehouden, die je laat zien wie je bent, hoe je met de ander omgaat en met jezelf.
Als je verliefd bent gaan de dingen vaak vanzelf en strijken we de minder leuke kanten van elkaar glad vanuit het verlangen dicht bij elkaar te zijn. Als de verliefdheid naar de achtergrond gaat komen bij beide partners patronen naar boven, die ons laten zien waarom we elkaar uitgekozen hebben. Wat kunnen we elkaar leren in de relatie. Na de verliefdheid begint de relatie pas echt. Het wordt spannend op een andere manier dan in de begintijd.

Relatiesessies beeldje

Conflicten kunnen waardevol zijn als je er constructief mee omgaat. Het gaat niet om gelijk krijgen maar om jezelf te openen en heel eerlijk naar het deel van jezelf te gaan kijken in plaats van met de vinger naar de ander te wijzen. Als je in je relatie respect hebt voor de ander zoals hij /zij is en je verlangens en ongenoegens op een goede manier kunt kenbaar maken blijft de energie stromen en blijft het levendig.

Uit je opvoeding draag je veel herkenbare dingen mee die je relatie met je partner kunnen belemmeren. Als je daar zicht op krijgt wordt het speelser.

In de relatiesessies en tijdens de relatiedag kijken we naar de verstrikkingen die maken dat er negatieve reacties ten opzichte van elkaar ontstaan. Inzicht en een betere communicatievorm helpen partners weer op weg naar een betere verbinding, diepgang en liefde voor elkaar.

Afhankelijk van de thema’s die er spelen wordt gebruik gemaakt van RvR (Redmiddel voor Relaties met de 3DGV),gesprekstherapie, lichaamsgerichte methodes of opstellingenwerk.

De sessies duren 2 uur en worden gegeven door Magda Leenen-Nelissen.
De relatiedag: 'De kunst van het relateren' duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur met een lunchpauze van 1 uur.